Zmiany

Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania

Gastronomiczny Order Pomiana

Dodane 38 bajtów, 00:34, 14 lis 2023
** Stanisław Kozioł (1899--1974), właściciel londyńskiej restauracji Lucullus [http://wrh.edu.pl/wp-content/uploads/2018/06/06_Kaczorowski_WRH_10_2014.pdf] - Zakopane/Londyn, 8 IX 1965
** Władysław Edward Kucharski (ur. 1879), szef kuchni w Grand Hotelu w Sopocie i w pałacu w Jabłonnej - Jabłonna, 7 V 1968
** Gian Giuseppe Brenna (1920--2006), dentysta, delegat prowincji Como do Włoskiej Akademii Kulinarnej (''Accademia Italiana della Cucina'') [https://www.espansionetv.it/2018/09/27/campo-di-tremezzina-una-piazza-dedicata-a-gian-giuseppe-brenna/] - Como, 7 V 1968
** Gianni Mantero (1897-–1984), włoski architekt, grafik i kolekcjoner ekslibrisów - Como, 7 V 1968
** Edouard Longue, dziennikarz piszący o gastronomii - Paryż, 7 V 1968

Menu nawigacyjne