Gastronomiczny Order Pomiana: Różnice pomiędzy wersjami
Znaczniki: Z urządzenia mobilnego Z wersji mobilnej (przeglądarkowej) |
|||
Linia 338: | Linia 338: | ||
}}</ref> | }}</ref> | ||
|- | |- | ||
| [[File: | | [[File:Stanisław Cuper.jpg|100px|Stanisław Cuper]] || '''Stanisław Cuper''' || [[Plik:POL.png|23px|]] {{small|Polska}} || Szef kuchni w restauracji Ratuszowej z Szydłowcu, gdzie funkcjonowała salka dla vipów zwana Cyrankiewiczówką i gdzie podawano jego specjalność, czyli karpia w śmietanie. Później karierę gastronomiczną kontynuował w warszawskiej Polonii i wreszcie w Wenecji. (Nowicki, s. 13; [https://www.facebook.com/NaszSzydlowiec/posts/ju%C5%BC-kilka-razy-pytali%C5%9Bmy-was-o-zdj%C4%99cia-dawnej-restauracji-biesiada-kt%C3%B3ra-mie%C5%9Bci%C5%82/1013082440457755/]) | ||
|- | |- | ||
| [[File:Przeźroczysty kwadrat.png|100px|link=|]] || style=text-align:left | '''André Hurtrel'''{{czyt|André Hurtrel}}<br>(1917--1995) || [[Plik:FRA.png|23px|]] {{small|Francja}} || Dziennikarz, założyciel Krajowego Związku Rzeczników Prasowych, prezes Narodowego Komitetu Gastronomicznego (''Comité National de la Gastronomie''), przewodniczący ''jury'' turnieju o Złotą Patelnię.<ref>{{Cyt | | [[File:Przeźroczysty kwadrat.png|100px|link=|]] || style=text-align:left | '''André Hurtrel'''{{czyt|André Hurtrel}}<br>(1917--1995) || [[Plik:FRA.png|23px|]] {{small|Francja}} || Dziennikarz, założyciel Krajowego Związku Rzeczników Prasowych, prezes Narodowego Komitetu Gastronomicznego (''Comité National de la Gastronomie''), przewodniczący ''jury'' turnieju o Złotą Patelnię.<ref>{{Cyt |