Otwórz menu główne

Zmiany

Z wizytą w Soplicowie: Ostatnia uczta staropolska

Rozmiar się nie zmienił, 13:04, 29 lut 2020
{{ Cytat
| Barszczu weźmij z żytnich otrąb prostego rzadzkiego, ; włóż rybę suchą, to jest szczupaka albo certę, łososia suchego, karpia dunajskiego, wyziny wędzonej albo świeżej, jesiotra suchego, cebulę całkiem, którą dawając wyrzucisz, śledzi moczonych, tak dunajeckich, jako i morskich, grzybów suchych, krupek tatarczanych drobnych, kminu; warz . Warz to społem a kosztuj; , soli wełdug smaku dodawszy, daj . Daj na misę; , będzie dobrze.
| źródło = CF, 71 [https://polona.pl/item/compendium-fercvlorvm-albo-zebranie-potraw,MzQ5MDIzMw/82]
}}