| rozdział = Le Souillagais Pierre Arnal « Poêle d’Or » 1969
| adres rozdziału = http://www.souillac.net/le-souillagais-pierre-arnal-poele-dor-1969
}}</ref> prezes Francuskiego Związku Dziennikarzy, Pisarzy i Redaktorów Gastronomów (''Union française des journalistes, écrivains et éditeurs gastronomes''),<ref> {{Cyt
| tytuł = Feuille d'Avis du Valais
| url = https://doc.rero.ch/record/175903/files/1968-01-23.pdf
| wolumin = No 19
| strony = 9
}}</ref> siostrzeniec w 1980 r. nagrodzony Złotym Piórem ([https://www.gastronomische-akademie.de/aktivitaeten/literarischer-wettbewerb/buecher-archiv/ergebnisse-nach-jahren/buecher-goldene-feder.html ''Goldene Feder'']) przez Akademię Gastronomiczną Niemiec (''Gastronomische Akademie Deutschlands''). Siostrzeniec Edwarda Pożerskiego.<ref> {{Cyt
| nazwisko = This
| imię = Hervé
| tytuł = Cours de gastronomie moléculaire n°2 : Les précisions culinaires
| url = https://books.google.pl/books?id=ngngB87WwRwC&pg=PA104
| wydawca = Éditions Belais – Éditions Quæ
| [[File:Przekrój.png|100px|]] || Redakcja '''''Przekroju''''' || [[Plik:POL.png|23px|]] Polska ||
|-
| [[File:Pudliszki.png|100px|]] || Zakłady '''Pudliszki''' || [[Plik:POL.png|23px|]] Polska || O pionierskiej roli zakładów przetwórstwa owoco-warzywnego w Pudliszkach wspomniałem już kiedyś pisząc o [[Keczup czy musztarda?#Keczup – „coś w rodzaju kabulu”|historii keczupu]].
|-
|}