Otwórz menu główne

Zmiany

Gastronomiczny Order Pomiana

Dodane 499 bajtów, 23:05, 23 lis 2023
| rozdział = Acte de décès à Paris 18e arrondissement (75018) pour l'année 1989
| adres rozdziału = https://www.acte-deces.fr/acte-de-deces-paris-18e-arrondissement-1989
}}</ref> || [[Plik:FRA.png|23px|]] {{small|Francja}} || Dziennikarz, pisarz, krytyk kulinarny, honorowy prezes założyciel Francuskiego Towarzystwa Prasy Gastronomiczno-Turystycznej (''Association française de la Presse gastronomique et touristique''),<ref> {{Cyt
| tytuł = Souillas.net
| rozdział = Le Souillagais Pierre Arnal «&nbsp;Poêle d’Or&nbsp;» 1969
| wolumin = No 19
| strony = 9
}}</ref> wiceprezes Międzynarodowej Federacji Prasy Gastronomicznej (''Fédération internationale de la Presse gastronomique''),<ref>{{Cyt
| nazwisko = Cracknell
| imię = H. L.
| nazwisko2= Nobis
| imię2 = G.
| tytuł = Practical Professional Gastronomy
| rozdział = Gastronomy and Gastronomes
| adres rozdziału = https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-1-349-17876-6_12
| wydawca = Palgrave
| miejsce = London
| rok = 1985
| strony = 330
}}</ref> w 1980 r. nagrodzony Złotym Piórem ([https://www.gastronomische-akademie.de/aktivitaeten/literarischer-wettbewerb/buecher-archiv/ergebnisse-nach-jahren/buecher-goldene-feder.html ''Goldene Feder'']) przez Akademię Gastronomiczną Niemiec (''Gastronomische Akademie Deutschlands''). Siostrzeniec Edwarda Pożerskiego.<ref> {{Cyt
| nazwisko = This