Otwórz menu główne

Zmiany

Anulowanie wersji 9541 autorstwa Kpalion (dyskusja)
| oryg = Vezmi vína starého v hrnec, nebo v kotlík, nebo ve džbán, a nechť dobře sevře, a zšumuj tu nečistotu dolů, a sejma s ohně, zacpaj nádobu dobře, a potom snes do sklepu studeného, zakopaj v zemi, a nech tam tři dni státi. A potom vykopaje, přistav k ohni, ať se zhřeje dobře, zase odstavě, ať vystydne, i budeť dobrý ocet z něho, to máš jistě tak.
| źródło-oryg = {{Cyt
| nazwisko = | imię inni = red. Čeněk Zíbrt | tytuł = Kuchařství: O rozličných krměch | wydawca = Pavel Severín | miejsce = Staré Město pražské | rok = 1535 }}; cyt. w: {{Cyt | nazwisko = Zíbrt | imię = Čeněk | tytuł = Staročeské umění kuchařskékrmích, kterak se s chutí strojiti mají | url = https://ndk.cz/view/uuid:b59a1ff0c98b0870-9f237c8c-11ea11dc-b6e09c76-005056827e51000d606f5dc6?page=uuid:25985849c64b1dd9-ef6c1496-4d404ec4-b2518e98-42552e4f99c7d5a0279aba42 | wydawca = F. Šimáček
| miejsce = Praha
| wydawca = Stará garda mistrů kuchařů | rok = 19271891 | strony = 246–247[LXXVa]
}} }}