Otwórz menu główne

Zmiany

Gastronomiczny Order Pomiana

Usunięte 28 bajtów, 29 maja
* [https://archiwum.rp.pl/artykul/221765-Na-poczatek–-zupa-cebulowa-przypkowska.html Na początek - zupa cebulowa przypkowska]
<gallery>[[File:Herb Pomian 1i Ekslibrys Pomiana.jpgpng|Herb thumb|Po lewej: herb Pomian: -- w polu złotym głowa bawola (chociaż Długosz pisał, że żubrza i do tego z kolcem w nozdrzach) przeszyta mieczem srebrnym w skos; klejnot: ramię zbrojne z mieczem srebrnym.<ref>{{Cyt
| nazwisko = Kulikowski
| imię = Andrzej
| rok = 2005
| strony = 270--271
}}</ref><br>Po prawej: Ekslibrys Pomiana.jpg|Ekslibrys Edwarda Edouarda Pożerskiego de Pomiane zaprojektowany przez Tadeusza Przypkowskiego</gallery>]]
== Potrawa trzecia: Z czego się robi homara po polsku? ==