Otwórz menu główne

Zmiany

Szkic:Przepisy Przypkowskich

Dodane 2313 bajtów, 13:20, 12 lis 2020
Utworzono nową stronę "{| class="wikitable" !Przepisy !Stpol. przepisy kulin.: Źr. rkps. !Łyżka za cholewą |- |Kurczęta a la Beszamelle |98 | |- |Sposób robienia kiełbas francuskich |98..."
{| class="wikitable"
!Przepisy
!Stpol. przepisy kulin.: Źr. rkps.
!Łyżka za cholewą
|-
|Kurczęta a la Beszamelle
|98
|
|-
|Sposób robienia kiełbas francuskich
|98
|
|-
|Kiełbasy bonońskie
|98
|
|-
|Sposób robienia petit sale
|99
|
|-
|Boeuf a la mode
|99
|
|-
|Potrawa z ozora
|99
|
|-
|Kapłon au gros sel
|99
|
|-
|Pieczeń cielęca
|100
|
|-
|Zraziki cielęce z tartoflami
|100
|
|-
|Pieczenia wołowa po angielsku
|100
|
|-
|Sztuka mięsa duszona
|100
|
|-
|Kurczęta białe
|101
|
|-
|Pieczeń barania
|101
|
|-
|Kapłon
|101
|
|-
|Kapłon z sosem pomarańcz
|101
|
|-
|Kiszki krwawe
|102
|
|-
|Szczupak po wojskowemu
|118
|
|-
|Sposób gotowania ślimaków
|118
|
|-
|Drugi sposób gotowania ślimaków
|118
|
|-
|Szczupak na zimno
|118
|
|-
|Drugi sposób grzanek a la Reine
|129
|
|-
|Babka hreczana
|129
|
|-
|Sposób marynowania ogórków
|152
|
|-
|Pączki z jabłek
|192
|
|-
|Sposób marynowania wiszen
|192
|
|-
|Marmalada z malin
|192
|
|-
|Syrop z jabłek
|192
|
|-
|Drugi sposób smażenia galarety z jabłek
|192
|
|-
|Galareta czerwona z jabłek
|193
|
|-
|Galareta z gruszek biała
|193
|
|-
|Galareta czerwona z gruszek
|193
|
|-
|Konfitura z śliwek
|193
|
|-
|Karczochy z śliwek
|193
|
|-
|Chantilly renverse
|268
|
|-
|L'eponge au citron
|268
|
|-
|Sposób robienia grzanek
|268
|
|-
|Trzeci sposób robienia grzanek
|268
|
|-
|Czwarty sposób robienia grzanek
|268
|
|-
|Sposób robienia octu z pszenicy
|297
|
|-
|Zie jak się robi który ma rodzaj bulionu
|312
|
|-
|Jajka na twardo
|
|79
|-
|Sos tatarski
|
|79
|-
|Szczupak faszerowany po żydowsku
|
|80
|-
|Piersi perlicze z łososiem
|
|80
|-
|Borowiki w śmietanie
|
|81
|-
|Pieczarki na maśle
|
|81
|-
|Bigos polski
|
|81
|-
|Kołduny litewskie
|
|82
|-
|Kołduny polskie
|
|82
|-
|Przypkowska zupa cebulowa
|
|82
|-
|Kruche ciasteczka do zupy cebulowej
|
|83
|-
|Zupa rumiana
|
|83
|-
|Zupa orzechowa
|
|84
|-
|Zupa drobiowa
|
|84
|-
|Karp w śmietanie
|
|85
|-
|Szczupak po polsku
|
|85
|-
|Pstrąg z wody
|
|85
|-
|Flaczki z lina
|
|85
|-
|Pieczeń wołowa lub cielęca z estragonem
|
|86
|-
|Zrazy wołowe nadziewane
|
|87
|-
|Zraziki cielęce z majerankiem
|
|87
|-
|Perliczki
|
|88
|-
|Jarzyny (a la polonaise)
|
|89
|-
|Blanc-manger czyli mleczko
|
|89
|-
|Uniwersalne polskie piwoszki
|
|90
|-
|Sernik
|
|91
|}