| || '''Gian Giuseppe Brenna'''<br>(1920--2006) || [[Plik:ITA.png|23px|]] Włochy || Dentysta, z zamiłowania gastronom, delegat prowincji Como do Włoskiej Akademii Kulinarnej (''Accademia Italiana della Cucina'') [https://www.espansionetv.it/2018/09/27/campo-di-tremezzina-una-piazza-dedicata-a-gian-giuseppe-brenna/]
|-
| || '''André Hurtrel'''<br>(1917--1995) || [[Plik:FRA.png|23px|]] Francja || Dziennikarz, założyciel Krajowego Związku Rzeczników Prasowych; zajmował się tematyką gastronomiczną, był jednym z jurorów w turnieju o Złotą Patelnię (''Poêle d’or'') organizowanego przez Narodowy Komitet Gastronomiczny (''Comité National de la Gastronomie'') [https://cdn.drouot.com/d/catalogue?path=22/34883/20160918catDP.pdf]
|-
| || '''Stanisław Kozioł'''<br>(1899--1974) || [[Plik:GBR.png|23px|]] Wielka Brytania || Właściciel londyńskiej restauracji Lucullus [http://wrh.edu.pl/wp-content/uploads/2018/06/06_Kaczorowski_WRH_10_2014.pdf]