Otwórz menu główne
Z widelcem wśród książek
Szukaj
Z widelcem wśród książek
Blog o jedzeniu, piciu, języku i historii
pisze Karol Palion
Włoszka z włoszczyzną w posagu
25 sierpnia 2024 r.
Gastronomiczny Order Pomiana
3 czerwca 2024 r.
Kuchnia jeszcze bardziej staropolska
dla zupełnie początkujących
28 kwietnia 2024 r.
Co się święci?
6 kwietnia 2023 r.
W weselu chleb spożywaj, w radości pij wino
26 sierpnia 2022 r.
Tego jeść nie będziecie, bo jest obrzydliwością
5 sierpnia 2022 r.
Czy macie menu po angielsku?
1 kwietnia 2022 r.
Z wizytą w Soplicowie: Dalej w grzyby!
29 sierpnia 2021 r.
Czy poolish wymyślili Polacy?
4 sierpnia 2021 r.
Jeść zdrowo i z humorem: Jak to się robi w Azji
4 listopada 2020 r.
Jeść zdrowo i z humorem
27 września 2020 r.
Keczup czy musztarda?
8 czerwca 2020 r.
Ani z papryki, ani ze Szczecina: Suplement
27 kwietnia 2020 r.
Z wizytą w Soplicowie: Ostatnia uczta staropolska
25 marca 2020 r.
Z wizytą w Soplicowie: W kuchni Wojskiego
24 marca 2020 r.
Punczki z powidłami na tłusty wtorek
20 lutego 2020 r.
Kuchnia staropolska dla początkujących
8 stycznia 2020 r.
Z wizytą w Soplicowie: Wieczerza w zamczysku
21 października 2019 r.
Bajgle, precle, obwarzanki
16 sierpnia 2019 r.
Pszczeli król
24 czerwca 2019 r.
Jak Bernard z Wąbrzeźna piwo grodziskie wymodlił
2 czerwca 2019 r.
Stanisław Leszczyński i czterdziestu rozbójników
20 kwietnia 2019 r.
Wierzynek – pierwszy polski restaurator?
29 marca 2019 r.
Z wizytą w Soplicowie: Bigosu smak przedziwny
6 marca 2019 r.
Prawdziwy staropolski bigos
28 stycznia 2019 r.
Jak wymigać się od krucjaty
18 grudnia 2018 r.
Kawa czy herbata?
22 listopada 2018 r.
Ani z papryki, ani ze Szczecina
24 października 2018 r.
Z wizytą w Soplicowie: Śniadanie u Sędziego
1 października 2018 r.
Co nam dała bitwa pod Wiedniem?
12 września 2018 r.
Święta Piwa z Warki
27 sierpnia 2018 r.
Święty Jacek z pierogami
18 sierpnia 2018 r.
Przeczytaj w innym języku