Zmiany

Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania

Szkic:Przepisy Przypkowskich

Dodane 588 bajtów, 15:27, 12 lis 2020
* [https://allegro.pl/oferta/terminy-kulinarne-romanskiego-pochodzenia-w-jezyku-9702409098?reco_id=8888db98-24f5-11eb-b6f3-b026284d8250&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco& Anna Bochnakowa, Terminy kulinarne romańskiego pochodzenia w języku polskim do końca XVIII w.]
* Maciej Mazurkiewicz, Legumina z kasztanów i buraki w pasztecie : książka kucharska Grodzińskich z Dębowej Góry (ok. 1829-1830) roku
* [http://yadda.icm.edu.pl/yadda/element/bwmeta1.element.agro-article-b15effef-12ba-49cf-bdc2-2f587c5ee6af Z.T. Nowicki, Powrot Orderu Pomiana, Przegląd Gastronomiczny]
* [https://www.poczytaj.pl/ksiazka/kuchnia-ziemianska-blogoslawione-cztery-pory-roku-jerzy-j-niezychowski,19952 Jerzy Nieżychowski, Kuchnia ziemiańska: Błogosławione cztery pory roku]
* [http://bazhum.pl/bib/article/216513/ Renata Pisarek-Piasecka, Geneza i charakterystyka zbiorów Państwowego Muzeum im. Przypkowskich w Jędrzejowie, Kwartalnik Historii Kultury Materialnej, Tom 43, Numer 4 (1995) s. 555-567]
==Przepisy==

Menu nawigacyjne