== Bibliografia ==
* {{Cyt
| nazwisko = Wolski | imię = Zygmunt | tytuł = Kuchmistrzostwo: Szczątki druku polskiego z początku w. XVI | url = http://dlibrambc.umcs.lublincyfrowemazowsze.pl/dlibra/doccontentdocmetadata?id=5237&dirids=165559 | wydawca = nakładem autoraHieronim Wietor [?] | miejsce = Biała RadziwiłłowskaKraków | rok = 1891między 1535 a 1547 }}, zachowany fragment
* {{Cyt
| tytuł = Przegląd Biblioteczny
}}
* {{Cyt
| tytuł = Przegląd Historyczny | nazwisko r = Spychaj | imię r = Magdalena | rozdział = „Spis o krmích” z XV wieku: u źródeł czeskiej literatury kulinarnej | adres rozdziału = https://bazhum.muzhp.pl/media/files/Przeglad_Historyczny/Przeglad_Historyczny-r2011-t102-n4/Przeglad_Historyczny-r2011-t102-n4-s591-607/Przeglad_Historyczny-r2011-t102-n4-s591-607.pdf | rok = 2011 | wolumin = 102/4 | strony = 591--607 }}* {{Cyt | nazwisko = Wolski | imię = Zygmunt | tytuł = Kuchmistrzostwo: Szczątki druku polskiego z początku w. XVI | url = http://mbcdlibra.umcs.cyfrowemazowszelublin.pl/dlibra/docmetadatadoccontent?id=655595237&dirids=1 | wydawca = Hieronim Wietor [?]nakładem autora | miejsce = KrakówBiała Radziwiłłowska | rok = między 1535 a 15471891 }}, zachowany fragment
* {{Cyt
| inni = red. Jarosław Dumanowski, Switłana Bułatowa