Zmiany

Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania

Z wizytą w Soplicowie: Ostatnia uczta staropolska

Dodane 120 bajtów, 12:55, 27 kwi 2020
brak opisu edycji
}}</ref> Sęk w&nbsp;tym, że jeśli jednak postaramy się je rozszyfrować (a to właśnie zaraz zrobimy), to ten patriotyczny obraz zup w&nbsp;barwach narodowych rozpadnie się jak domek z&nbsp;kart. Zacznijmy od barszczu królewskiego i&nbsp;sprawdźmy, czy faktycznie był czerwony. Tak się składa, że od tej właśnie zupy zaczyna się trzeci rozdział ''Compendium''.
[[File:Barszcz królewski.jpg|thumb|Mocno grzybowy (stąd brązowy kolor) żurek ze śledziem przyrządzony przez Giena Mientkiewicza na zakwasie Arka Andrzejewskiego, czyli nieco uproszczona wersja barszczu królewskiego ([[Ani_z_papryki,_ani_ze_Szczecina:_Suplement#Śladem śledziożerców|Noc Śledziożerców w&nbsp;Szczecinie, luty 2020&nbsp;r.]])]]
{{ Cytat
}}
{{Nawigacja|poprz=Z wizytą w&nbsp;Soplicowie: W&nbsp;kuchni Wojskiego|nast=Ani z papryki, ani ze Szczecina: Suplement}}
{{Komentarze}}

Menu nawigacyjne