Zmiany

Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania

Gastronomiczny Order Pomiana

Dodane 166 bajtów, 22:11, 23 kwi 2023
* Odznaczeni
** Jean-Dominique Arnaboldi (1919–19741919–-1974), dziennikarz piszący o gastronomii - Paryż, 26 I 1965** Roger Topolinski (1905–19941905-–1994), właściciel restauracji Lapérouse w Paryżu - Paryż, 26 I 1965** Claude Terrail (1918–20061918-–2006), właściciel restauracji La Tour d'Argent - Paryż, 26 I 1965
** Stanisław Kozioł, Zakopane - Londyn, 8 IX 1965
** Władysław Edward Kucharski (ur. 1879), szef kuchni w Grand Hotelu w Sopocie i w pałacu w Jabłonnej - Jabłonna, 7 V 1968
** Gian Giuseppe Brenna - Como, 7 V 1968
** Gianni Mantero (1897–19841897-–1984), włoski grafik i kolekcjoner ekslibrisów - Como, 7 V 1968
** Edouard Longue, dziennikarz piszący o gastronomii - Paryż, 7 V 1968
** Ang Kim Khoan (1910–19781910–-1978), dyrektor pałaców królewskich w Kambodży [https://przekroj.pl/archiwum/artykuly/33718] - Paryż, 21 X 1968
** André Hurtrel - Jędrzejów, 3 III 1969
** zakłady Pudliszki
** Grzegorz Stanisław Tomaszewski, Instytut Gastronomiczny w Hørsholm - Herlev (Dania), 26 I 1969
** redakcja ''Przekroju'' - Jędrzejów, 22 VII 1969
** (Stefan Bratkowski (1934–20211934–-2021), dziennikarz - ?** Roger Roucou (1926--2021), właściciel restauracji La Mère Guy (najstarszej w Lyonie)[https://numelyo.bm-lyon.fr/f_view/BML:BML_01ICO0010157e555fe88619] - ?
* [https://archiwum.rp.pl/artykul/221765-Na-poczatek–-zupa-cebulowa-przypkowska.html Na początek - zupa cebulowa przypkowska] (Rzepa, dostęp płatny)

Menu nawigacyjne