== Bibliografia ==
* {{Cyt
| nazwisko = Bochnakowa
| imię = Anna
| tytuł = Terminy kulinarne romańskiego pochodzenia w języku polskim do końca XVIII w.
| wydawca = Uniwersytet Jagielloński
| miejsce = Kraków
| rok = 1984
}}
* {{Cyt
| nazwisko = Bogucka
| imię = Maria
| tytuł = Bona Sforza
| wydawca = Państwowy Instytut Wydawniczy
| miejsce = Warszawa
| rok = 1989
}}
* {{Cyt
| nazwisko = Brioist
| rozdział = L'engouement pour les légumes dans la France de la Renaissance : un goût d'Italie ?
| strony = 211--229
}}
* {{Cyt
| nazwisko = Bochnakowa
| imię = Anna
| tytuł = Terminy kulinarne romańskiego pochodzenia w języku polskim do końca XVIII w.
| wydawca = Uniwersytet Jagielloński
| miejsce = Kraków
| rok = 1984
}}
* {{Cyt
| nazwisko = Bogucka
| imię = Maria
| tytuł = Bona Sforza
| wydawca = Państwowy Instytut Wydawniczy
| miejsce = Warszawa
| rok = 1989
}}
* {{Cyt