Tytuł wpisu |
Kraje |
Typ |
Główny element |
Link
|
Art of Neapolitan ‘Pizzaiuolo’ |
Włochy |
Potrawa |
Pizza |
[1]
|
Dolma making and sharing tradition, a marker of cultural identity |
Azerbejdżan |
Potrawa |
Dolma (faszerowane warzywa i gołąbki) |
[2]
|
Nsima, culinary tradition of Malawi |
Malawi |
Potrawa, sposób odżywiania |
Nsima (kasza kukurydziana) |
[3]
|
Beer culture in Belgium |
Belgia |
Napój |
Piwo |
[4]
|
Flatbread making and sharing culture: Lavash, Katyrma, Jupka, Yufka; Lavash, the preparation, meaning and appearance of traditional bread as an expression of culture in Armenia |
Azerbejdżan, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Turcja; Armenia |
Potrawa |
Lawasz (podpłomyk) |
[5] [6]
|
Nawrouz... |
12 krajów Azji środkowej i południowej |
Uroczysty posiłek |
Nouruz (perski nowy rok) |
[7]
|
Oshi Palav, a traditional meal and its social and cultural contexts in Tajikistan; Palov culture and tradition |
Tadżykistan; Uzbekistan |
Potrawa |
Pilaf (ryż z mięsem i warzywami) |
[8] [9]
|
Arabic coffee, a symbol of generosity |
ZEA, Arabia Saudyjska, Oman, Katar |
Napój |
Kawa |
[10]
|
Turkish coffee culture and tradition |
Turcja |
Napój |
Kawa |
[11]
|
Oshituthi shomagongo, marula fruit festival |
Namibia |
Napój, festiwal |
Omagongo, wino z owoców maruli |
[12]
|
Tradition of kimchi-making in the Democratic People's Republic of Korea; Kimjang, making and sharing kimchi in the Republic of Korea |
Korea Pn.; Pd. |
Potrawa |
Kimczi (kiszone warzywa) |
[13] [14]
|
Argan, practices and know-how concerning the argan tree |
Maroko |
Produkt rolno-spożywczy |
Olej arganowy |
[15]
|
Know-how of cultivating mastic on the island of Chios |
Grecja |
Produkt rolno-spożywczy |
Mastyks (aromatyczna żywica) |
[16]
|
Slava, celebration of family saint patron’s day |
Serbia |
Uroczysty posiłek |
Slava (święto patrona rodziny) |
[17]
|
Traditional agricultural practice of cultivating the ‘vite ad alberello’ (head-trained bush vines) of the community of Pantelleria |
Włochy |
Metoda produkcji |
Uprawa niskopiennej winorośli na wyspie Pantelleria |
[18]
|
Nan Pa’ch ceremony |
Gwatemala |
Produkt rolno-spożywczy, uroczysty posiłek |
Święto zbiorów kukurydzy |
[19]
|
Ancient Georgian traditional Qvevri wine-making method |
Gruzja |
Napój |
Kwewri (wino zakopywane w glinianych amforach) |
[20]
|
Mediterranean diet |
7 krajów śródziemnomorskich |
Sposób odżywiania |
Dieta śródziemnomorska |
[21]
|
Shrimp fishing on horseback in Oostduinkerke |
Belgia |
Metoda produkcji |
Połów krewetek w sieci ciągnięte przez konie |
[22]
|
Washoku, traditional dietary cultures of the Japanese, notably for the celebration of New Year |
Japonia |
Sposób odżywiania, uroczysty posiłek |
Kuchnia japońska, japoński Nowy Rok |
[23]
|
Mesir Macunu festival |
Turcja |
Potrawa, festiwal |
Mesir macunu (słodka pasta krówkowo-ziołowa) |
[24]
|
Ceremonial Keşkek tradition |
Turcja |
Potrawa, uroczysty posiłek |
Keşkek (kasza pszeniczna lub jęczmienna z mięsnym gulaszem) |
[25]
|
Gastronomic meal of the French |
Francja |
Uroczysty posiłek |
Repas gastronomique (celebracja posiłków) |
[26]
|
Gingerbread craft from Northern Croatia |
Chorwacja |
Potrawa |
Pierniki |
[27]
|
Krakelingen and Tonnekensbrand, end-of-winter bread and fire feast at Geraardsbergen |
Belgia |
Potrawa, festiwal |
Krakelingen (precelki) |
[28]
|
Traditional Mexican cuisine - ancestral, ongoing community culture, the Michoacán paradigm |
Meksyk |
Sposób odżywiania, metody produkcji |
Kuchnia meksykańska |
[29]
|
Dragon Boat festival |
Chiny |
Festiwal |
Święto Smoczych Łodzi |
[30]
|
Oku-noto no Aenokoto |
Japonia |
Produkt rolno-spożywczy, uroczysty posiłek |
Ciasteczka ryżowe |
[31]
|