Zmiany

Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania
brak opisu edycji
{{data|?? ?? 2020}}
[[File:{{#setmainimage:Mendel I 095 rBrat Wilhelm przy garach.jpg}}|thumb|upright|W średniowiecznej kuchni]]
Jakiś czas temu [[Kuchnia staropolska dla początkujących|pisałem o staropolskich potrawach]], które były zarazem bardzo łatwe do wykonania i zaskakująco współczesne, a dzięki temu w sam raz dla osób, które chciałyby rozpocząć swoją przygodę z odtwarzaniem dawnych receptur kulinarnych. W prostocie przepisu, jak widać, tkwi jego trwałość; jajecznicę dzisiaj przyrządza się niemal tak samo, jak dwieście, czterysta czy tysiąc lat temu.
== „Kuchmistrzostwo” ==
[[File:Kuchmistrzostwo - ocet.jpg|thumb|upright|Jedna z zachowanych kart ''Kuchmistrzostwa'']]
== Ryż ze śmietaną, cukrem i cynamonem ==

Menu nawigacyjne